انتخاب موضوع مقاله و پایان نامه
اغلب به شما موضوعی برای نوشتن اختصاص داده می شود یا از شما خواسته می شود که از بین چندین موضوع یک موضوع را انتخاب کنید. هنگامی که می توانید موضوع مقاله خود را انتخاب کنید، نکات زیر را در نظر داشته باشید:
-موضوعی را انتخاب کنید که متناسب با طول مقاله شما باشد. دانشآموزان اغلب موضوعاتی را انتخاب میکنند که خیلی وسیع هستند و نمیتوانند به اندازه کافی در یک مقاله پوشش داده شوند. موضوعات محدود منجر به مشاهده دقیق می شود، در حالی که موضوعات گسترده منجر به تعمیم بیش از حد می شود. اگر در حال نوشتن یک مقاله پنج صفحه ای هستید، در مورد تاریخچه حقوق زنان ننویسید. در عوض، در مورد یک حادثه در تاریخ حقوق زنان بنویسید.
-موضوعی را انتخاب کنید که به آن علاقه دارید. اگر به محدود کردن تبلیغات سیگار اهمیتی نمی دهید، آن را به عنوان موضوعی برای یک مقاله متقاعدکننده انتخاب نکنید. چیزهای بیشتری برای گفتن خواهید داشت در مورد چیزی که به آن اهمیت می دهید بهتر خواهید نوشت. به طور کلی، اگر موضوعی را انتخاب کنید که برای شما جالب باشد، خواننده شما نیز آن را جالب خواهد یافت. علایق خود را دنبال کنید.بهترین نوشته شما معمولاً از موضوعاتی می آید که واقعاً به خاطر خودشان به آنها علاقه دارید.
-اگر مقاله شما به تحقیق نیاز دارد، موضوعی را انتخاب کنید که بتوانید در مورد آن مطالبی پیدا کنید. حتی زمانی که یک مقاله تحقیقاتی نمی نویسید، مطمئن شوید که موضوعی را انتخاب کرده اید که بتوانید با جزئیات کافی توسعه اش دهید یعنی مطالب کافی و پیشینه خوبی برای آن انجام مقاله وجود داشته باشد.
-بعد از اینکه موضوع مقاله را انتخاب کردید، از تغییر آن نترسید اگر مناسب نبود. اساتید ترجیح می دهند که شما یک مقاله خوب بنویسید تا اینکه صفحاتی را در مورد چیزی که انتخاب ضعیفی بوده است پر کنید.
-ایده های طوفان فکری
یکی از بهترین راه ها برای تولید ایده از هر نوعی، طوفان فکری است. هر چه بتوانید ایده های بیشتری داشته باشید، شانس شما برای یافتن ایده خوب بیشتر است.
شما میتوانید به روشهای مختلف، از جمله بهصورت گروهی، طوفان فکری کنید، اما این روش برای من بهترین کار را دارد:
یک قلم و کاغذ بگیرید.
هر ایده ای که به ذهنتان می رسد را یادداشت کنید، حتی اگر فکر می کنید ایده بدی است.
ادامه دهید تا زمانی که به هیچ چیز دیگری فکر نکنید.
اگر ایده ای پیدا کردید که از آن راضی هستید، متوقف شوید.
اگر این کار را نکرده اید، به دنبال اطلاعات بیشتری باشید. میتوانید از افراد پیشنهاد بخواهید، چیزهایی را که دیگران نوشتهاند بررسی کنید، یا درباره ایدههایی که قبلاً دارید تحقیق کنید.
یه جورایی استراحت کنید مدتی بخوابید، پیاده روی کنید یا حداقل 30 دقیقه روی چیز دیگری کار کنید.
یک تکه کاغذ جدید تهیه کنید و ایده های خود را روی آن بنویسید تا زمانی که نتوانید به چیز دیگری فکر کنید.
آنقدر تکرار کنید تا ایده هایی داشته باشید که از آن راضی هستید.
تصمیم بگیرید که چرا می خواهید بنویسید
ممکن است یک نکته بدیهی به نظر برسد، اما ارزش آن را دارد که با خودتان بررسی کنید: آیا دقیقاً می دانید با نوشتن مقاله یا پایان نامه خود می خواهید چه چیزی به دست آورید؟
فهرست بی پایانی از موضوعات برای نوشتن وجود دارد که تصمیم گیری در مورد انتخاب موضوع را دشوار می کند. یکی از بهترین راهها برای محدود کردن آن این است که در نظر بگیرید چرا دقیقاً مینویسید: هدف نهایی شما چیست؟
هنگامی که شما آن را محکم در ذهن داشته باشید، آنچه باید در مورد آن بنویسید، حداقل به صورت کلی بسیار آشکارتر می شود.
مثلا:
اگر برای ارسال به یک نشریه می نویسید، باید روی موضوعاتی تمرکز کنید که به خوبی با آنچه قبلاً در مجله منتشر کرده اند مطابقت دارند.
اگر فقط می خواهید نوشتن خود را تمرین کنید، موضوع خیلی مهم نیست.
اگر برای یادگیری چیز خاصی می نویسید، می توانید از فکر کردن دست بکشید. شما به سوال خود پاسخ داده اید.
اگر برای نشان دادن شایستگی خود می نویسید، روی چیزهایی تمرکز کنید که در مورد آن زیاد می دانید و احساس اعتماد به نفس دارید.
درنهایت شما عزیزان می توانید در انتخاب موضوع پایان نامه و مقاله و رساله خود نیز روی تیم پژوهشی موسسه علم گستر نیز حساب باز کنید و از کمک های مشاورین خبره موسسه در این زمینه بهره مند شوید. کافیست از طریق فرم ذیل درخواست خود را ثبت کنید تا در اسرع وقت با شما عزیزان تماس حاصل شود.
دیدگاهها